Tam, Tady

Tam, Tady

Anotace: ...tak jako tak, přichází konec hvězdných vlajek...

Tam, Tady

Tam za horou, tam slunce zrovna vyšlo,
tam na fotce, fotce co s ní to divný psaní přišlo.
Tam stál, stál a v rukou kytici držel,
a kolem něj i přes stín vodní ďas pršel.

Tak jako já, on tohle psaní držel,
on s kytkou a zády k dešti do objektivu mlčel.
Tak jako já, mlčel když nejsou slova,
tak jako já, i on tam mlčky volá.

Tak jako my, volá a prosí Tebe,
tak jako tu, i tam věřícím se směje nebe.
Tak jako tehdy, i dnes na posměch chtivých válek,
tak jako tak, přichází konec hvězdných vlajek.

Tam jako tady, prostě na stranách mapy,
tu nejde slovy přeprat přírodní hrady.
Tak tam, u nás kde nerozumíš světu,
tamtamy bohů rozkradli Babylonskou větu.

Tam, na fotce co on tam s kytkou mokne,
že by se vzdal? Že i ten Nej nakonec zmokne?
Tam, kde na fotce v kaluži matném odrazu,
plavou pryč domy, jak na tisíciletém obrazu...

Prší.
Autor IX325, 28.09.2005
Přečteno 381x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak jsem si 5 minut poseděla a přemýšlela,než jsem se odvážila komentovat :)nejsem si jistá,jestli jsem úplně pochopila její význam.vydím v tom katastrofu a nejaký osobní zážitek,ale nějak se nemůžu úplně chytnout.určitě však v té básni něco je...
ps.jen ještě pozor na:mapy-hrady,slova-volá,mokne-zmokne...to tu báseň svým způsobem kazí

10.06.2007 20:51:00 | ztracená

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí