hranostaj

hranostaj

Anotace: ,,

Podél Vltavy
z Krumlova do Brodu
snad tisíc důvodů
pro tuhle z cest
třpyt hvězd jak z diskoték
v řece se odráží
když nocí jdeš
tak je to lék
na všechny světa závaží.

Stromy se uklání
šumí si tichem
jak černý mraky nad Jerichem

Tam někde kolem Rožmberku
zvěř plaše tou tmou v oborách
a řeka jako dáma v šperku
své boky koupe ve vlnách

Stromy se uklání
šumí tichem
jak mniši tiší
s velkým břichem

Noc co noc
kráčím tímhle krajem
jsem bloud co chodí
s hranostajem
bez spánku po lesích...
Autor zenge, 20.01.2009
Přečteno 399x
Tipy 12
Poslední tipující: Holis, Mario de Janiero, Kapka, Mbonita, Zasr. romantik, jedam, labuť
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Umíš!

21.01.2009 21:27:00 | Mario de Janiero

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí