BYLO TU, VIDĚT NENÍ

BYLO TU, VIDĚT NENÍ

Anotace: Tajemná báseň o hvězdách, raccích, vlcích, slunci a vodě, jenž něco hledají. Přijdete na to vy?

Sbírka: třistatřicet

Vychází hvězda ze souhvězdí,
odchází poslední, skrytý hned za zdí,
povídá, té druhé, kde je schovaný,
nelítá. Je před nima postavený.

V měsíčním svitu bylo tu, vidět není,
v měsíční záři jdou vidět hvězdy za svítání.

Racci nad hvězdami postávají,
chechtají se, křídly vzduch rozrážejí,
ptají se, pošetile, kde je schovaný,
prozatím. Je před nima pozlacený.

V měsíčním svitu bylo tu, vidět není,
v měsíční záři jsou racci pozlacení.

Ryby jsou a sebou v řece míhají,
ploutvemi, si cestu udobřují,
šeptaj si, kde je schovaný,
na vlnách. Je před nima rozmazaný.

V měsíčním svitu bylo tu, vidět není,
v měsíční záři je vodní svět jím prozářený.

Hvězdy nebi slunce podávají,
nezáří, paprsky oblohu nevnímají,
povídá, hvězdám, kde je schovaný,
v oblacích. Je před ním otrávený.

V měsíčním svitu bylo tu, vidět není,
v měsíční záři je slunce posvátný.

Vítr běží vedle vlků, ti ho odnášejí,
v krvavých zubech, hlasy vyvolávají,
v noci, zavrčí, kde je schovaný,
po páté, neřekne nic, je utajený.

V měsíčním svitu bylo tu, vidět není,
v měsíční záři jde slyšet vlčí souznění.
Autor kleibr00, 31.01.2009
Přečteno 434x
Tipy 3
Poslední tipující: V.N.Losinský, Kristine Clary-Aldringen, Kyška
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Líbí se mi atmosféra.

31.01.2009 11:25:00 | Kyška

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí