jaro

jaro

Anotace: krásy zimy

Zimní zastavení

Vlezlá zima

Už je tady zase,
chtivá, svíravá a vlezlá zima
a že nezůstane na terase
prý v domě chce být s náma
No to si počkáš,
dveře i okna zabedníme,
k nám tě zimo nepustíme,
zažene tě žhavá krbu zář
Tak ukaž zimo, ukaž,
svou krutou mrazu tvář,
kožich i rukavice hřejí,
pod beranicí nemáš naději
Tak co zimo, zimo zlá,
už máš na kahánku,
jaro se už budí ze spánku
teď musíš ty jít spát

Mrazivé květy

Poslední ptáci odlétli do teplých krajin
kde slunce svítí a kde nesněží,
tam stále svěží květy voní,
jak u nás zmrzlé neleží

Mrazík hledal jak nás potěšit,
na okno zápraží květy vykreslil,
bláhový, vždyť studí a nevoní
a pod dechem zase roztají

Přec trochu chvály za tu snahu,
ty květy jsou tak neznámé,
že já malovat je nedovedu,
možná v kosmu je poznáme
Autor veruliba, 11.02.2009
Přečteno 600x
Tipy 2
Poslední tipující: Kapka, Jarin Kalin
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí