Lev

Lev

Anotace: ...

Oděná hrůza šatem krev,
hledá na tělo přirovnání,
kol hlavy hříva,smutný lev,
kráčí vstříc svému vyrovnání.

Zemdlený nudou,v drápech pláč,
tupené stopy savan v hlíně,
prohlíží lovec,kdo je zač
ten,co se válí v téhle špíně?

Proč křoví poklad ukrývá
toho,co vládne silou v stepi?
Bojí,či zuby si umývá
v kořisti kůže mrtvé pleti.

Zastavit stát a dál ne dál,
cítěný řev z pod uší drápe,
ničeho by se nenadál
tak,jak stop slzí kryté v trávě.

A tak tu stojí lovec v tvář,
před králem zvířat ve vší slávě.
Zrcadlo očí,pravda,lhář,
smutný lev skolen kulkou hravě.

Už nedoví lovec proč šat krev,
zdobila kůži zvířat krále.
Proč smutek páral hřívy šev,
hlavní je cena,mrtvý lev!
Vítěz je lovec,potlesk v sále.
Autor Zdenek, 18.02.2009
Přečteno 362x
Tipy 6
Poslední tipující: fab four, NikitaNikaT., kouzelníček, BArBArKO
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pro mne je to zajíavá básenka se smutným koncem... tady jak v jakém směru... smrt zvířete mne bolí, ale su ráda, že žije člověk... tak nevím...

19.02.2009 13:22:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí