Tajemná řeka

Tajemná řeka

TAJEMNÁ ŘEKA

Přijď k ní a svlaž své boky
Velká jak na světě všechny stoky
Strhne Tě mocný její proud
Budeš ale suchá, tak jako troud.

Leží někde v dálce, kde snáší se mlha
Když ji potřebuješ, je Tvůj věrný sluha
Půjdem tam spolu a lehni si do ní
Pamatuj na to, ona jako Ty voní.

Čistá voda řine se proudem
A Ty se svým věčným studem
Potápíš se a zas ven noříš
Je Ti zima, ale stále hoříš.

Dej, prosím, na tajemnou řeku
Nevyteče na věky věků
Píšu Ti teď a tady ta písmena
Jsi tak krásně neměnná.

Tak já to zkouším dál a dál
Já bych být Tebou se nesmál
Hvězdy už svítí nad řekou
Tvé vlasy mi pravdu neřeknou.

Mám Tě rád a to pokaždé
Měsíc na oblohu už jde.
Ukaž mi svoje city
Ta řeka jsi přece Ty!
Autor Zasněný básník, 08.03.2009
Přečteno 372x
Tipy 6
Poslední tipující: Danik, Kars, Dev_LATea_princess, strašidýlko-střapatý
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak to je pěkné a rád čtu, že jseš muzikant, ňák se nám vytrácí to heslo, "co Čech, to muzikant" Chceš si přečíst nádhernou básničku o řece? Otevři si autora -Danaska

11.03.2009 13:48:00 | Kars

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí