Jaro

Jaro

Anotace: ---

Sbírka: Výkřik do tmy

Jaro už nám klepe na vrátka,
ptáček v keři zpívá,
prorostla mi kvítím zahrádka,
jaro se usmívá.

Skřivan ódu v háji pěje,
pěnička zas plynně štěbetá,
člověk při tom pookřeje,
jaro tím své ahoj pošeptá.

Potok v říčku mění se,
sluníčko na cestu mi svítí,
já procházím se po lesa,
na mezi roste plno kvítí.

Svěží se procházím u brodu,
to slunce bujně svítí,
teplo teď prolíná přírodu,
mám rád to lesní kvítí.

Jaro předzvěst léta je,
jarní slunce svítí přec,
ta zima jde do háje,
vždyť za ní už spadla klec.
(1993)
Autor VaR, 21.03.2009
Přečteno 555x
Tipy 1
Poslední tipující: Kubino 2
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

no už se to blíží, krásně přiblížená atmosféra, tvé verše jsou jarem doslova provoněné

21.03.2009 17:50:00 | Kubino 2

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí