Léto

Léto

Anotace: ---

Sbírka: Výkřik do tmy

V létě značná vedra jsou,
potok teče zátiším,
tráva padá pod kosou,
peřej bublat v něm slyším.

V tom zátiší roste však i chřest,
a plno ptáčků zpívá letní zvěst,
ta zvěst jak vznosná óda,
kdo tyto písně skládá?

To není skřivan s pěnicí,
to jiní ptáčci jsou,
tu ódu létu pějící,
jenž rozzvučí se s přírodou.

Slyším já je písně pět,
hromy, blesky v oblacích,
hlas jim musím závidět,
a přemýšlet o šancích.

Cvrčci v noci cvrlikají,
mám rád tu dívku potají,
jak lásku vyznat bych jí chtěl,
za letní noci - to bych měl.

Ta letní noc již nastala,
já v zátiší s ní setkal se,
když s láskou ke mě pravila,
můj milý hochu - osměl se.

Tak končí letní romance,
té dívce lásku vyznal jsem,
mi zdělte svoje ovace,
vždyť velkou lásku počal jsem.
(1994)
Autor VaR, 21.03.2009
Přečteno 394x
Tipy 2
Poslední tipující: Kapka, Kubino 2
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak na léto máme ještě čas, taky se ale povedlo

21.03.2009 17:51:00 | Kubino 2

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí