Podzim

Podzim

Anotace: ---

Sbírka: Výkřik do tmy

Podzim listí shazuje,
zelenou v pestré promění,
severní vítr zaduje,
a celé nebe potemní.

Noc ze dne si ukrojí,
plch spí již spánkem vydatným,
laň v noci se napojí,
a jelen troubí výzvu sokům svým.

Někteří ptáčci odletí,
a jiní v kraji zůstanou,
jen párkrát mávnou perutí,
tvé chmury s větrem odvanou.

To podzim čarovný je pán,
jen čas mu rychle uběhne,
již brzy zima přijde k nám,
a ježek k spánku zalehne.
(1995)
Autor VaR, 22.03.2009
Přečteno 390x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí