Bouřka

Bouřka

Anotace: ---

Sbírka: Výkřik do tmy

Nad obzorem světla záblesk,
s rachtavou ránou vzápětí,
ve vichr se mění vánek,
a v mracích stoupá napětí.

Obloha jednolitý chuchvalec,
blankyt se v temnou přerodil,
pak bouřka je již jistá věc,
když záblesk ve strom uhodil.

Kmen spálený je na troud,
koruna ohořela zčásti,
déšť s ohněm svedl závod,
ne z lásky či zášti.

Tu bouřka náhle skončila,
z mraků si voda teče dál,
duha nad krajem se vztyčila,
strom spálený již bouřce svoje sbohem dal.
(1996)
Autor VaR, 23.03.2009
Přečteno 370x
Tipy 1
Poslední tipující: Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí