O želvičce

O želvičce

Anotace: tak trochu z jiného koutku

Byla jednou jedna želvička,
donašečka pizzi maličká.
Pizzu denně na krunýři nosí,
s úsměvem na rtech, nožky bosí.

Hodně pizz za den musí přepravit,
pořád chodí jako by nemohla zastavit.
Málokdy však slzy své roní,
není žádný slaboch, ale želva sloní.

Každý jí rád poděkuje i zaplatí,
pak si už dále vykračuje, čas neztratí.
Až večer může si odpočinout,
může spát a ve svých snech plout.

A jak želvička svou práci vnímá?
Dobře, dostane hodně jídla a to je prima.
I v práci těžké najde se chvilička,
odskočit si na pláž naklást vajíčka.

A když se jí ptají: "Půjdeš do důchodu??"
"Možná, že na stáří, možná že půjdu."
Tak už nebudu o želvičce psát
a nechám jí, ať může klidně spát,
nebo tu svou pizzu na donášku, rozdávat
Autor Aka Kiss, 23.03.2009
Přečteno 386x
Tipy 4
Poslední tipující: Labanda, Romana Šamanka Ladyloba, WAYWARD, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavé to opravdu je.Lecjaký učitel češtiny by totiž mohl dostat infarkt.Doporučuji menší opáčko i/y, rody, shoda přísudku s podmětem atd..ale jinak dobrý, jeden rým mi dokonce nepřipadal stupidní.

09.05.2009 13:37:00 | Chicxulub

nemám

24.03.2009 12:54:00 | Aka Kiss

Zajímavé, taková bajka v básničce.:-) Máš želvičky?

23.03.2009 23:25:00 | Frosty28

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí