Bájné zvíře Eolaie

Bájné zvíře Eolaie

Anotace: Báseň napůl stvořená v dramatickém kroužku a napůl doma... Líbí se mi nejvíc ze všech, co jsem kdy složila... :) O vlkovi Eolaie ;)

Lehký jako obláček,
srst, ta za ním vlaje,
to je Bájné stvoření,
jménem Eolaie.

On tryskem rychle utíká,
před zkázou jménem člověk,
nikdy se však nevzdává,
urputný Eolaie.

Své vlčí smysly nastraží,
kdykoliv něco hrozí,
on neví co je bezpráví
a stále tryskem běží.

Pak náhle však nehoda,
špatný krok a pád,
tiše zavyl do ticha,
byl na všechno sám.

Po dvou dnech však záchrana,
dívka rozpačitá,
Eolaie léčila,
nebyla ledajaká.

Nyní však už netryská,
krásný život teďka má,
dívka s ním teď utíká,
na cestách sám nebývá.

Přátelství a důvěra,
to pouto nejsilnější,
dalo dívce přítele
a vlku nejmilejší.

Nakonec vše dopadlo,
tak jak si to přáli,
umírali společně,
pádem dolů z stráni.

Dnes již běží po pláních,
dívka s vlkem svým,
Eolaie nespoutaný,
to on nad dívkou bdí...
Autor Mausi, 27.03.2009
Přečteno 444x
Tipy 3
Poslední tipující: Dota Slunská, Kapka, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká fantazie a romantika...

29.03.2009 10:51:00 | Kapka

o tom zvířeti jsem neslyšel,už se asi neoběví,máš dobré napady

28.03.2009 10:23:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí