Roští

Roští

Anotace: ...

Sbírka: Světy kolem nás

Kučeravé klokočí
kol prstu si tě obtočí,
když do důlku kuličky
kutálíš si pravicí.

Protřelý keř hlohu
zas nastaví ti nohu,
když hledáš za víčky
snů plnou lodici.

Vrbiny ti, holečku,
zapějí svou písničku,
vyšvihnou ti úklonu,
rezatými větvemi.

V šípku ptačí soustátí,
ptáčata se potatí
a mravenčí kolonu
pozorují na zemi.

Kolik jen krajinek
skrývá se v houští,
na zemi pozinek,
pyl se s listím spouští,
nad cestou do nikam
dvojoblouk trojčí,
všednosti unikám,
peříčkem sojčím
zamávám...
Autor voedor, 31.03.2009
Přečteno 303x
Tipy 9
Poslední tipující: Holis, NikitaNikaT., labuť, enigman, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Příjemná procházka přírodou a navíc s vtipem :o)

31.03.2009 22:24:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí