Jarní

Jarní

Anotace: takové jarní protiklady, cílem bylo ukázat kontrast

Jaro pomaloučku otvírá své pupeny
už rozkvet věrný posel zlatý déšť
nerozkvetou více ty, jež byly skáceny
bolestně uplakanou mízu smývá déšť
ze surově uřezaných hrdel

pláčou sýkorky na pahýlech života
vrabčák čepýřivě pěje píseň jarní
v hnízdě hlady křičí ptačí holota
pyšně si vyšlapují beránci švarní
koho by ten čas mrzel

někdo právě umřel, jiný se právě rodí
tak už to na tom našem světě chodí
Autor Kubino 2, 09.04.2009
Přečteno 379x
Tipy 16
Poslední tipující: Tacca, Holis, Házté, Juraj Hrom, WAYWARD, NikitaNikaT., Mbonita, Květka Š., hanele m., Kapka, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi pravdivá básenka, trochu smutně napsané, ale aj takový je život... ST!

09.04.2009 18:42:00 | NikitaNikaT.

Květ, vůně, zeleň, melodie
máj jeviště tak vyzdobil
a co se hýbe, co jen žije
zas vraždí se tu ze všech sil.
J.S. Machar. Tobě ... ST!

09.04.2009 11:50:00 | Kapka

Krásná, i když na jarní trošku melancholická.

09.04.2009 10:21:00 | Mademoiselle Drea

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí