Jarní

Jarní

Anotace: Po dlouhé době jsem se pokusil něco napsat, a vzniklo z toho toto. :) Krásné jarní dny přeji Vám všem.

Esencí bílých květů Boží krásy
zavoněl sad, cesta i stráň,
a první kos se vznesl do modrých výšin
nezměrné lásky.
Sluneční zář mne objala
a vzala do svých laskavých dlaní,
když v trávě s rosou
našel jsem dnes z rána
rozesmátou pampelišku.

Bílá kaplička v záplavě světla
a tulipán u cestičky,
Boží zázrak v srdci
a píseň Jeho Milosti a Slávy
na rtech
s každým krokem vstříc
spícím snům
nad kvetoucí zemí.

Jak krásně voní,
hřeje a rozdává se pokorně
když přilétá první včelička.
Usmívá se na slunce a modlí se
každý strom ve stráni,
každý lístek,
každá květina,
motýl právě sedl si na mou dlaň.

Až na konci cesty
kde země snad splývá s obzorem
modré výšiny,
tam vzlétl jsem nad svět
naléhavě hledat Boží Tvář.
A když jsem Ji našel,
polibek jsem Mu dal
a u Jejích Nohou se pak rozplakal.
Autor Koli, 19.04.2009
Přečteno 416x
Tipy 2
Poslední tipující: poetická ilona, kikis
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Inu,chlape roztávám u tvých veršíků krásné duše.Trefil si to přímo na moji srdeční komoru.Cítím v tom nekonečnou romantiku,čistotu,hloubku.Máš krásné srdce.Ilona

26.06.2009 21:06:00 | poetická ilona

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí