Mestom jari

Mestom jari

Anotace: ...i ja kvapkou by rád prispel k onej téme...

Nasadneš do auta, abo pešia cesta,
do jari čerstvého mesta,
myšlienky pretriediť, hnúť, len neustať.


Slnce zohreje, príjemne zmení,
uzdraví toho viacej a to sa cení,
i citovo smutných, cítiac sa nahí, bezbranní, tých neraní.


Zrieš kol seba, že láska horí,
páry držiac sa viery,
že ich puto prenesie hory,


pozorovanie toho poteší,
ostatné sa sladko zabudlo a sa nerieši,
príroda to vie a tak jemne, duše uteší.


Odlesky vozidiel, najmä ligot sviežich žien,
šperky nevyčísliteľných cien,
zrieť to jasne v ich jase, kráse, kde čnel chvíľu tmavší odtieň.


Jar si urobila z mesta, slávy sieň,
plnú čistých, farbistých, hrejivých stien,
mesto si vari radosťou šepká: celé Tebou horím, že by tliem?




Vďaka jar, že roztopil sa už všetok chlad a srieň,
že hebko hojíš náš občasný, zimný vnútra tieň!



Copyright © Juraj Hrom
Autor Juraj Hrom, 21.04.2009
Přečteno 347x
Tipy 12
Poslední tipující: Holis, zlomeny srdce, LucQa, labuť, Házté, Mbonita, Radek.oslov.Šafárik, Kapka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..Krásná atmosféra..

21.04.2009 10:34:00 | Házté

Já preferuji bicykl, ale pěšo to má větší kouzlo, napsal jsi to moc pěkně, hlavně ty svěží ženy a vůbec všechno do sebe pěkně zapadá

21.04.2009 08:14:00 | Kubino 2

st

21.04.2009 06:07:00 | rybí prdy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí