Májový vítr

Májový vítr

Anotace: :-)

Vítr májový už své koně krajem žene,
vlahý a vzdychavý k nám už spěje,
počkejme si na něj chvíli teď,
co nám poví? Pepř či med?

Tovaryši o mistrově dceři,
Dívce o milém v kraji pustinném,
Chudé tetce o neteři,
spící v kašmíru v hradě hostinném.

Chudému vypráví zas,
kde je čilý hodokvas,
hostinskému pro změnu tiše šeptá,
o Vinckovi, šejdíři,
co pod šenkem ho lechtá.

I hrdému králi zprávy zvěstuje,
že v sousedním království,
každý muž k vojsku rukuje,
složit život za čest a vítězství.

Dál letí vítr májový,
na křídlech z prvních květů,
zdaleka, z vesmírných světů,
k nám pádí, dech duhový.
Autor Boudicca, 23.04.2009
Přečteno 429x
Tipy 8
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Quigleika, Lea Aura, Milásek
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí