Báseň

Báseň

Anotace: o potůčku

Sbírka: .

Spatřila jsem právě,
jak třpytí se kapky v trávě.
Jak po dešti vzduch voní
a v hlavě se mi honí
jak hezky je mi na světě,
jak krásně všechno kolem kvete.

Jak sluneční paprsky barví přírodu,
koukám na potůček,tu průzračnou vodu,
jak přes kameny bublá a šumí,
jak si s břehy rozumí

Když zavřu oči,je to nádhera,
ta přirozená píseň matky země,
jakoby dnes byla jenom má,
jakoby promlouvala ke mě.

Panenská příroda je zázrak ryzí,
mám strach,že stále ubývá a mizí,
musíme chránit ten dar v našich rukách,
ať nezmizí květy a včely v lukách.
Autor Aliklat, 03.05.2009
Přečteno 364x
Tipy 2
Poslední tipující: strašidýlko-střapatý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí