Holka moje

Holka moje

Anotace: zvířátková

Nožičky štíhlé, křivé trochu,
ocásek šikmo, jako šavlička,
čumák, co rejdí v každém rohu,
střapatá ouška, drzá tlamička,
chceš asi vědět, co je zač-
Barča jí říkáme,
je to psí holčička.

Když myslíš, že se bouře
z ničeho nic krajem žene,
že všecko snad, už si vzala
a je poničené,
to se neboj,
ještě zbude kousek ráje,
to není konec světa,
to si jen Barča hraje.

Když přes den na pilno máš
a rychle něco v hrnci vaříš,
pak nerorumně na stolek
si tuhle baštu dáš,
to vážně zbytečně se snažíš,
tu dobrotu, už nemůžeš si dát,
už talíř prázdný je.
Ty zapomněl jsi snad?
Takhle to vždycky dopadne,
když začne mít Barča hlad.

A večer,když na polštář
se schoulíš
po dlouhém dni
teď příjemný je čas.
Najednou sen je pryč
ty do tmy oči poulíš,
po bytě rozléhá se
kvikot,dusot,dětský pláč.
To není žádné mámení,
nebo snad záhrobní
znamení,
to jenom Barča spí
a ze sna honí míč.
Autor stravla, 22.05.2009
Přečteno 296x
Tipy 9
Poslední tipující: NikitaNikaT., jedam, Mbonita, Radek.oslov.Šafárik, Tacca, Květka Š., Házté
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ach Ti mazlíčci domácí... už od ranného mládí jejich, je třeba je učit, že do talíře se nechodí :o) a hlavně se z něho, bez svolení páníčka nejí. :o)

31.05.2009 10:47:00 | NikitaNikaT.

..taky mám psí slečnu..sou to miláčci..:-))

22.05.2009 21:21:00 | Tacca

Bezva.A takovou a taky Barča,tu má doma kamarádka mojí dcery.Jako by jsi to psala o té její...

22.05.2009 21:07:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí