Stále (dokola)

Stále (dokola)

Anotace: Tak tohle je taková vesnická... asi z roku 1850, nebo kdy :Đ.

Je podzim, jen malý vánek ovíjí vrbu,
v malém domku, rodinném srubu,
rodina sedí, okolo krbu.
Za okny je vidět slunce, mraky,
lidé uvnitř mají strachy,
avšak děti v podvědomí
u potůčku raky loví.

Je zima, bělavá přikrývka kryje dub,
u krmítka v podlesí pořád stojí srub,
uvnitř v malé komůrce,
poklání se děvče matčině památce.

Je jaro, sníh na stráni rychle taje,
pan hajný v kostele před bohem se kaje,
pomýšlí na rodinu, trochu i na práci,
těší se, až na louky zas vyjdou pasáci.

Je léto, děti na návsi si hrají,
babička na chladné terásce stojí,
vzpomíná jak před lety
tancovala v lidovém kroji.

Zas je podzim, rok nám utek,
ve vísce zas zavlád smutek,
avšak děti těší se,
až budou zdobit kraslice.
Autor Anxiety, 30.10.2005
Přečteno 582x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (17x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí