Gobi

Gobi

Anotace: větru stepi

Na hrbech drabařů
Mongolskou stepí
jdem jako slepí
do boje..hledáme Chorchoje

Slunce pálí kolem hroby
bez zásoby pitný vody
zbloudili jsme v poušti Gobi
písek v očích,zvuky kraje
tunika mi větrem vlaje
že já vůl zas věřil v báje

Tři dny klusu od Altaje
v dunách proti proudu
vzívám rodnou hroudu
moje zlatý kanapíčko
župan,fajfku,má matičko
kampa sem to vlez
neštěkne tu pes
liška dobrou nedá
jenom kolem nekonečno
písek,země hnědá

Utahán a serván
neuvidím larvu červa
tu bez řádů jízdních
asi pojdu žízniv.
Autor zenge, 15.06.2009
Přečteno 226x
Tipy 8
Poslední tipující: Mbonita, Zasr. romantik, raďo, Emira, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

báseň se povedla, krutou poušť předvedla, a přesto láká...

15.06.2009 21:43:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí