léto

léto

Anotace: :)

léto je tady,
ani nevím jak,
zjevilo se,
jak bouřkový mrak.
Déšť spláchnul
tíhu prachu ze stromů,
říčka zurčí,
přežila dešťovou pohromu.
Cítím,jak na nohou mě voda studí,
jak slunce horkem všechno budí,
jak maliny ,jahody voní,
jak letní píseň v uších zvoní.
Motýlí křídla z lučních květů
ukazují svou krásu světu.
Foukni si do pampelišky,
rozletí se do všech stran,
podívej,včelí medvídci
poletují sem a tam.
A v tom horkém odpoledni,
řeka se ti v báseň změní.
Letní soumrak červánků
teplo cítíš na kůži ,
při tom zvláštním pohledu,
nic nebolí,nic netíží.
Naber si léto do dlaní,
zapomeň na svá zklamání,
až spatříš ten zázrak svítání,
příjde k tobě poznání.
Uchovej si kus léta v sobě,
až se vytratí,vzpomínej,
než se zas vrátí k tobě.
Autor Aliklat, 21.06.2009
Přečteno 477x
Tipy 4
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik, WAYWARD, Květka Š.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

nepleteš se je to tak,
zasninil ho mrak

24.06.2009 16:10:00 | Radek.oslov.Šafárik

...vivat léto

21.06.2009 20:07:00 | WAYWARD

Pěkně letní a jak by ne,když dnes začíná...

21.06.2009 17:07:00 | Květka Š.

Povedlo se ti pěkné zakončení básně. Atmosféra léta na mě přímo dýchala;-)

21.06.2009 15:28:00 | Kamil Princ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí