jaký je podzim.

jaký je podzim.

Anotace: báseň o různých pocitech, které ve mě i pár ostatních vyvolává podzimní období.

Podzime podzime, žlutý a červený,
Jak ty jsi překrásně, překrásně zbarvený.
Hladíš mi duši, srdce i zrak,
Povíš mi jak děláš z té krásy mrak?

V tom bílém šeru v té mlhavé tmě,
Máš pocit jako když, jsi v duši dně.
Avšak je mile, je přepěkný čas,
Jako když kráse upadne na Zemi vlas.

Pod bělavou rouškou, pole a lesy spí,
Slunce už na zemi jen mírně kdy zasvítí.
Triga se s kočárem, po cestách prohání
A šum padlého listí, je jako podzima sténání.

On je to přeci jen, nevděčný úkol,
Když krása a pro mne čas snění,
Musí usmrtit život a ptačí hlas znění.

Nicméně od toho čtyři tu jsou,
A každý miluje tu dobu svou.

Měsíce života,
Měsíce lásky,
Měsíce vzpomínek,
Měsíce podzimní krásky.

V každém tom čase krásné je snění,
A to jest největší duše mé jmění.
Autor svištící vítr, 03.11.2005
Přečteno 499x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji
:)

04.11.2005 15:38:00 | svištící vítr

hezké ...

03.11.2005 17:39:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí