Tři sloni

Tři sloni

Anotace: může se stát v lázních při přílišném pití minerální vody

V jednom lázeňském městě,
stala se prapodivná věc.

Z ničeho nic po parkové cestě,
tři sloni za sebou šli,
to věru nezvyklé je přec.
Vepředu kráčel onyxový,
černý,kovově lesklý,
statný slon.
Ten druhý zelený,
byl z malachytu,
nádherně zářil,
jako nový,
zdálo se,
že k baletu má sklon.

Třetí nejmenší,
se stále loudal,
jaspisem hrál mu
každý sval.
Chobotem do pochodu
zasněně si houpal
a u malého krámku,
lázeňské oplatky si dal.

Najednou se ti tři sloni,
i když se to zdá k nevíře,
radostně za choboty vzali,
a z nenadání do tance
se dali.

Menuet,valčíček ,
či polku
dobře znali,
lázeňské hosty
k tanci zvali.
Pak do klobouku
za to představení,
penízky si posbírali.

Minerální vodou,
si po tom tanci
spocená záda pokropili
a v lázeňském domě,
pokoje si zakoupili.
Autor stravla, 04.07.2009
Přečteno 383x
Tipy 17
Poslední tipující: Jarka, Markéta Hl., carodejka, Bíša, NikitaNikaT., Juraj Hrom, jedam, labuť, Květka Š., Tacca, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc hezky jsi basenku napsala.

09.07.2009 00:40:00 | carodejka

!!!

08.07.2009 23:59:00 | Bíša

hm zaujímavé dielko, nevšedné, vie zaujať, citlivo volené slová, st

08.07.2009 00:57:00 | Juraj Hrom

no jasně 13 pramen dělá divy.... :o)

07.07.2009 23:30:00 | jedam

..zajímavé dílko-pěkně napsané..:-))

04.07.2009 23:01:00 | Tacca

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí