Voda II

Voda II

Anotace: ach ta voda

Ach vodo,vodo

kde že je tvá čirost,
čistota a jiskra?
Vždyť jsi samá pěna.
Byt teď čistý mám,
ty jsi však umouněná.

A nezurčíš mi,
přes kohoutek nezpíváš.
Jsi drahá,jsi špinavá,
tohle nám jistě zazlíváš.

Ty jsi nevytryskla
do kraje
a neučila louky zpívat.
Tvá snaha navždy marná je,
nebudeš v lužním lese snívat.

Polapena jsi v hlubinách.

Čerpána do nádrží,
že čisté vody málo.

Nacpána do sudů,
aby to za to stálo.

Do lahví dána,
plněna vzduchem,
že snadno se to prodá.

Zkalena saponátem.
Vždyť jsi jenom voda.

Přes záchodové mísy prolita.
Jsme na čistotu dbalí.

Prohnána chlorem.
Proč se tak snadno zkalíš?
A špinavá jsi pak vylita.

Ach vodo,
odpusť nám.

Navrať se do koryt řek
a potoků.
Autor stravla, 20.07.2009
Přečteno 326x
Tipy 21
Poslední tipující: Jarka, jedam, NikitaNikaT., Bíša, Markéta Hl., Juraj Hrom, labuť, Petbab, Psavec, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

asi se na nás letos vážně zlobí

21.07.2009 22:54:00 | Markéta Hl.

st

21.07.2009 13:32:00 | Juraj Hrom

Když mi se k ní nechovám právě slušně.

20.07.2009 23:32:00 | Psavec

Měla by se vrátit a
ne tam kde být nemá
nás
děsit,lekat,strašit

20.07.2009 21:24:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí