Letadlo Again

Letadlo Again

Anotace: já vím,chceš mi říct,že tohle básen není...však obrázek duše mé se mi jako básen jeví..tak proto

Měsíční záře uprostřed ticha je jediným světlem prázdnoty.V temnotě jež obepíná jediné světlé jistoty.Hvězdy zakryly své tváře a celej svět už spí.Ticho co hučí v uších silně a s nekonečností odchází.Když zavřeš oči vidíš to samé jako když je otevřeš.Nevidíš nic.Tma.Otočíš hlavu a za Tebou nevinná bílá luna.Láká tě k sobě.Jako ve snách jdeš blíž a blíž...S každým krokem jseš níž a níž.Zapomínáš že po mracích se chodit nedá.Jsou nestálé jako sliby slepých.Jeví se jiné než jsou.Oči upřené nahoru.Natahuješ ruku...Prstama ti prokluzuje vzduch ledovej jako nejsudenější studna světla.Sklopíš hlavu a dostaneš závrať.Mácháš okolo sebe rukama.Němý výkřik letí prostorem.Zápasíš s časem.Pár metrů od světelkující civilizace tě křídla lásky nezradí.Letíš oblohou.Jenom ty a tma...Jseš tu sama.Sama žiješ svůj sen.Slyšíš hrát piáno.Po klapkách klavíru čísy prsty tančí.Roztáhneš ruce.Jako střela letíš vzhůru.Pirueta a druhá,třetí,čtvrtá.Zvonivým smíchem pozdravuješ noční dravce.Krouží okolo tebe.Zase tě bílá luna vábí.S každým mávnutím perutěmi jseš blíž toho talíře mléka.Jenže světelné roky neutíkají.A nový den už se plíží.Spolu se sluncem a to ty nechceš...to pálí...a oči z něj bolí...a sny spolu s nocí umírají.Čím světlejší se obzor jeví tím ubvají tvoje síly.Mizíš stejně jako jsi vznikla.Z prachu vznikla,ve vodu se změní.Je ráno a nad neznámou krajinou se rosa snáší.Pár kapek deště dopadlo na květinu.Překvapeně pozvedne hlavičku.Hledala odkud,že to voda padá.Však jen další dítě deště co snům podlehlo,uhořelo v touze uletět.
Autor urcite.me.neznas, 04.08.2009
Přečteno 413x
Tipy 3
Poslední tipující: BERYL.K, BARBYE
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí