Prázdniny jabloní

Prázdniny jabloní

Anotace: Perspektiva jabloně...

Jabloně svý kvítí dávno střásly
zlostí
na tisíce hostí:

"Co se v máji
mají
malí
človíčkové
pod mým krovem
líbat?
Když my samy musíme se
polibků vystříhat."

V době, kdy se školy zamykají,
touhu v sobě zalykají.

Tehdy
koulejí jabloně jedy
na špičkách svých prstů:

"V brzku
mrsknu
pár pamlsků
pokušení,
které ve mně už od máje pění."

Jablka pak v zimě obkroužíme
nemyslíme přitom na nic jiné,
než na v máji políbení
pod jabloní,
netušíc, že kvůli tomu jabloň touhou vzpění.
Autor Faust88, 19.08.2009
Přečteno 348x
Tipy 2
Poslední tipující: PrinceznaHeliovýchbalonků, Unyle Pěl
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí