Kolo roku

Kolo roku

Anotace: Zase mě něco napadlo no))

Ach jako to letní kvítí,
když skončilo jeho bytí,
když květy zvadly,opadaly,
aby příští léto daly
sílu nové květině.

Ach jako ty stromy holé,
z nichž vyrábějí lidé hole,
s kůrou temnou,popraskanou,
a zas na nich listy povstanou
příští jaro.

Ach jako ta vodní tůně,
jenž schovává ve svém lůně
rybky na zimu se chystající
aby daly potravu na jaře hladové medvědici.

Ach jako laně na jaře rodí malé koloušky
a první jarní paprsky probouzejí dědoušky,
kteří ve svém podzimu za jarního času zůstávají
a čekají na zimu.

Tak chci čelit kolu roku,času pro sebe mít trochu,
za každého počasí i období,
ať mě mé kroky neklamají.
Ať miluji tento širý,živý svět,
ať už strom,rybku i mrtvý květ.

Chci žít v souladu s kolem roku,
a vždy vidět krásu ve svém oku,
neboť čas zde je krátký a i zima sebevíce krutá
je krásná když umíš žít...
Autor Tammy, 23.08.2009
Přečteno 392x
Tipy 1
Poslední tipující: Skaja
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí