Vltava

Vltava

Anotace: stále sedávám na nábřeží a pozoruji vlny...

Vlastí mou, z bystřin nejvyšších,
po proudu, jak země zvrásněna,
až k čirým říčkám nejtajnějších,
v pokoji jen s větrem o závod.
Vždy jen k břehům se vlnou blíží,
jen rackové, tak vzácný to pták,
v dál opět její vlny vrací,
nebojíc se trestu od bohy všech řek.
Pod mosty, tolika mnoha měst,
v klidu, nikam nespěchajíc,
svou modř v úběl všech labutí,
s plnou náručí bezzištně rozdává.
Z náplavky, až k nohám mi teď sahá,
dívám se k vlnám nikde nekončícím,
k břehům vzdáleným, matkám osamoceným,
našim snům, a tak snad jen Hradčany vědí,
kde svůj konec má, ta zrádná, nádherná víla…
Autor Láďa, 26.08.2009
Přečteno 369x
Tipy 9
Poslední tipující: Bíša, Le ver luisant, labuť, Mbonita, Churry, Nergal, hašlerka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vltava je krásná dáma...

27.08.2009 06:50:00 | labuť

Vltava v Labi musí zahynout, aby moh´ vzniknout Golfský proud ( a ohřát Finsko "o))

26.08.2009 17:25:00 | Churry

krásná, mám ráda tu řeku a pohled na ni z Karlova mostu.
(mimo rok 2002)

26.08.2009 11:17:00 | hašlerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí