Bromův strom

Bromův strom

Anotace: Jednoduchá báseň o pěstování stromu, které se lehce vymklo :)

Poradil mi můj kamarád Brom,
ať na zahradě vysadím si strom.
Semínka mi daroval,
před jedním mě však varoval:
až bude vysoký jak hrom,
usekni, ten nebohý strom!
Jinak budeš litovat a vednevnoci bědovat.
Nebude to náhoda,
rychle přijde záhuba!

Poslechl jsem kamaráda,
ze začátku, žádná sláva.
Potom ale jako blesk,
uviděl jsem stromu lesk.
Původem z Afriky byl,
vody litry jsem naň lil...

Velký za měsíc už byl,
a já stále snil a snil,
na radu jsem zapomněl,
strom mi ji však připomněl.
Obrostl mi celý dům
i poslední plotu kůl,
rychlostí se valil ven...
...a potom se probudím a
zjistím, že to byl jen SEN! :)
Autor Bunniczech, 30.08.2009
Přečteno 342x
Tipy 1
Poslední tipující: Sladkalu
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí