Král Dub

Král Dub

Anotace: Báseň k obrázku: http://fc03.deviantart.com/fs33/i/2008/295/1/6/Oak_king_by_Ironshod.jpg

Do ouška po večer šeptá mi příběhy,
vypráví, jak les pokryly v zimě sněhy,
jak v létě ozýval se ve dne zpěv ptáků,
jak vzduch nasytila vůně vlčích máků.

Nadšeně poslouchám jeho zpěv listí,
melodičnost hlasu každého ukořistí.
Uhrančivý pohled, vrásky moudrosti,
král Dub je prostě dobrák od kosti.

Vědomosti celé lesní říše, živá kronika,
příběhy umí vyprávět, nechybí jim logika.
Hypnotizuji jeho vystouplé kořeny,
sleduji krásné zelené pupeny.

S úsměvem obejmu ho, čerpám energii,
cítím v něm pulsovat starodávnou magii.
Dodávám mu ze srdce svou sílu v duchu,
aby mohl čerpat nové zážitky ze vzduchu…
Autor Wyrda, 04.09.2009
Přečteno 360x
Tipy 3
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

dobré

04.09.2009 11:08:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí