Poklad

Poklad

Anotace: .

Hrnec zlata na konci duhy,
která navštívila oblohu,
když mraky ustávaly
přehánět s vodou
a pouze popotahovaly
na jejím dlouhém rameni,
byl souhrn nesmírného počtu fotonů,
vysílaných sluncem.
Zlato se lámalo na kapkách
tak pozoruhodně,
že obecenstvo pokládalo za nezbytné
zahlcovat soubor fotoaparátů
tisícem analogií.
A tak miliony očí zří
zrcadlení
té podivuhodné
události,
příběhu o bezedném
hrnečku vař zlato,
které je nepostradatelné
pro nakrmení
fotosyntézy.
Autor Hyperbola, 03.10.2009
Přečteno 318x
Tipy 2
Poslední tipující: labuť, CorrimsonTom
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí