Západ Slunce nad horami

Západ Slunce nad horami

Anotace: Já totiž miluju západy Slunce. Tento západ je v době podzimu. Tuhle básničku jsem, na rozdíl od dosud uvedených dokončil teprve nedávno.

Sbírka: Beskydy

Když větry severu poprvé zasviští
koruny javorů žlutě se olistí.
Když trempů ohníčku dým stoupá nahoru
sluneční paprsky dotknou se obzoru.

Za teplem odtáhli zpěvaví ptáci,
nad polem létají z papíru draci.
Nad lesy zavládne podzimní nálada,
Slunce když za hory pomalu zapadá.

Poslední pavoučci babího léta
odlétnou od nás do velkého světa.
V sadech a zahradách nastalo zrání,
když kotouč sluneční k zemi se sklání.

Mrazu a plýskanic teprv je začátek,
když malou ručičku posunem na zpátek.
Smutkem a trablemi nekažme pohodu,
když Slunce v podvečer chystá se k odchodu.

Poslední sluneční paprsek zhasíná.
Krajina pod Lysou pomalu usíná.
Každému z nás, kdo má Beskydy rád
tají se dech, když hory jdou spát.
Autor Puskin, 24.10.2009
Přečteno 644x
Tipy 12
Poslední tipující: Jiparo, Kapka, Psavec, hašlerka, Květka Š., Churry, Mbonita
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..pěkně vykresleno!

30.10.2009 09:55:00 | Jiparo

Nádherný západ v Tvém podání...hory mám ráda ST.

24.10.2009 17:07:00 | Acham

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí