Polámaný les

Polámaný les

Anotace: Staré stromy , ach, jaká to nesmírná škody, jsou pryč...

Sníh se přehnal přes koruny stromů,
rozdal bílé kabáty, listí je táhne dolů.

Špatnou službu vykonal,
celý les tím polámal.

Slyším jeho sténání,
nářek padlých stromů,
ještě včera se košatil,
kdo je vysází znovu?

Můj "Kouzelný lesík"
už do nebe neroste.
Hladím jeho větve
na pěšině v trávě.

Na co nám budou auta,
předražené domy,
když ztratíme přírodu,
milované stromy.

Lituji každé větvičky,
co ztratila kmen.
Lituji, že příroda se bouří,
vyhrává nad člověkem.

Les je polámaný a pláče.
Jeho slzy pije jehličí.
Pod pokrývkou z větví,
najdou srnky přístřeší.
Autor devcatko z jetele, 25.10.2009
Přečteno 459x
Tipy 11
Poslední tipující: Holis, Prokešová, Paulín, Psavec, Amáta, Kapka, Květka Š.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Lituji člověka, neváží si jí...

25.10.2009 17:42:00 | strawbery

Ono asi přírodě nic jiného nezbývá.
Jak jinak se má bránit???
(ST)

25.10.2009 09:11:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí