1. máj

1. máj

Anotace: Náhodně nalezeno, 1. máje napsáno, nikým nezkritizováno a to, že si to tu kritiku zaslouží.

Na Prvního máje
v domě za lesem
místo dívky
našli jen
suché větve.

V sedu tureckém,
u kamen otýpky,
pletla len,
nechystala se do rakve.

Smutně se dívala,
jak za jinou utíkal
a klidně ji tam
sedět zanechal.

Ráda by tančila,
kdyby měsíc jí svítil
šla by tam
na daleký bál.

Při svících
s vůní skořice
se mísících
oblékla by věneček.

Z párů vlajících
ve víru tance
sobě se smějících
postavila by domeček.

Snila do noci
slunce zapadlo,
když zavřela oči
posledního kousku cti ji zbavilo.
Autor Dívka s perlami ve vlasech, 03.11.2009
Přečteno 537x
Tipy 7
Poslední tipující: A. V. Nýmand, Lioness, Psavec, Doradan, Maro Deives, Djinii
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

"nechystala se do rakve"
a bum byl jsem unesen.

03.11.2009 23:06:00 | Djinii

strhlo mě---

03.11.2009 23:05:00 | Djinii

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí