Na Lysou

Na Lysou

Anotace: Básně Na Lysou a Z Lysé věnují nejvyššímu vrcholu Moravskoslezských Beskyd, ktému se také říká "Matka hor."

Sbírka: Beskydy

Na Lysou přes Ivančenu
vede modrá pěšina.
V Borové pod kostelíkem
putování začíná.

Odcházíme. Za zády
nám tiše bije Borová.
Před námi je Lysá, Malchor,
Kykula a Hradová.

Pod Kykulkou Ivančena
vytvořená z kamene.
Padlým z války postavena.
Ten, kdo příjde, vzpomene.

Po cestě si povídáme,
blížíme s k Malchoru.
Borůvek si natrháme
a zas půjdem nahoru.

K vrcholu již vycházíme.
Pojďme vzhůru, pojďme výš.
K matce hor se přiblízíme,
Lysé hoře budem blíž.

Tož jsme tady, matko naše,
vrcholu jsme dosáhli!
Horský vzduch jsme nadýchali,
tělo svoje protáhli.
Autor Puskin, 07.11.2009
Přečteno 438x
Tipy 2
Poslední tipující: Květka Š.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné jsou Beskydy
i ta báseň...

07.11.2009 10:02:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí