Grafika mrazu

Grafika mrazu

Anotace: ...přítomný okamžik je největším uměleckým dílem...

Sbírka: Hmatání krajiny

...

Na měděné destičce oblohy
Suchými vrypy mrazivé jehly
Obnažené otisky odraných tvarů
Promnutých k průsvitnosti
Zkřehlými prsty úsvitu

Grafika přítomné chvíle
Desítky odstínů jediné barvy
Černá a ještě černější
Prosáklá syrovým šedodnem

Spletence svlečených větví
Vzepjatých v oněmlém úžasu
Jak krutá lze být náruč svítání
Po mrazivém karnevalu noci

Stromy, bez dechu strmící
Rozevláté domovy ptáků
Čtu vaše dopisy z žilnatých listů
Doručených větrem k mým nohám

Uhelný otisk větvoví
S broží nahnilého jablka v klopě
Grafika náhle promeškané chvíle
Podepsaná tíknutím sýkorky

...
Autor Amáta, 08.11.2009
Přečteno 386x
Tipy 21
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Jana M., Holis, jedam, René Vulkán, Maro Deives, enigman, hašlerka, Mbonita, Radek.oslov.Šafárik, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to jak popis krajiny Reynkovou suchou jehlou.

10.11.2009 15:33:00 | René Vulkán

moc hezké ST.

08.11.2009 18:24:00 | Acham

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí