Cvrčku...

Cvrčku...

Anotace: prý piši nějak smutně, tak nabídnu ze šuplíku pár zvířátkových ku potěše... :-)

Cvrčku, černou máš svou hlavu
však píseň smyčce něžně luka zlatí
na tvoje tóny báseň právě píši
když jsem tě slyšel pod ouvratí.

Své struny ku potěše dáváš
tulákům co nikde nemaj stání
dál cestou prašnou musí stále jíti
jich retům neseš pousmání.

Vím, zima zakleje tvým houslím klíč
než přijde slunce v jarním tání
vyhlížet budu žlutý petrklíč
to tvoje tóny zase zazní strání...
Autor Buližník, 17.11.2009
Přečteno 497x
Tipy 9
Poslední tipující: Šerpík 1, Nút, Psavec, Květka Š.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..že mé tóny zazní strání...?
O to se teď právě bojím
Víš, co (po zdražení) mikrostruny stojí?

21.11.2009 11:27:00 | Šerpík 1

:o)))

18.11.2009 17:29:00 | Nút

Roztomilá.

17.11.2009 19:43:00 | Psavec

To je při tom mlhavém podzimu
jako pohlazení...

17.11.2009 12:04:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí