Sudetské lamento

Sudetské lamento

Anotace: Když kroky odezní, po lidech zbydou stíny... a pachuť dávné viny, krutě vrostlá do krajiny.

Sbírka: Hmatání krajiny

...

Nejkřehčí krása
Ostřím věků vlamuje se
Do vratkých siločar
A letokruhů snů
Kde písmák staletý
Vše v dlaních hořce nese
Jak řeka Nikdy stejná
Vpitá do břehů

Do chalup opuštěných
Dávno zpustlých sadů
Ořechů neklučených
Poztrácených let
Vrací se léty smyté
Siluety předků
Čas v pádu zkamení
Když ohlédne se zpět

Když kroky odezní
Po lidech zbydou stíny
Po koutech drobty chleba
S chutí prošlých vin
Zplanělá pole
Vplíží se zpět do krajiny
Křivdy však zůstanou
Prorostlé do travin

V paměti místa
Obtisknuté stopy strachu
Uprostřed ticha
Bolest v úvozech se vzpíná
Zetlelé vzpomínky
Jak odcházeli v spěchu
Rozseli po kraji
Který nezapomíná

...
Autor Amáta, 21.11.2009
Přečteno 334x
Tipy 24
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Jana M., poetická ilona, Holis, carodejka, nejsembásník, enigman, Mbonita, Doradan, Bíša, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krajová popelka,paní poezie,jenž v nás lidech půvabem čaruje:-)

02.12.2009 20:10:00 | poetická ilona

Nádherná slůvka jsi zaklela do kraje.

26.11.2009 17:54:00 | carodejka

ST, další slova zbytečná...

25.11.2009 07:44:00 | nejsembásník

Vrývá se, smutkem...

21.11.2009 14:48:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí