Voda

Voda

Anotace: o vodě:)

Před počátkem našich životů,
v hloubkách San Juanských lesů,
odhalila svou krásnou nahotu,
tančila jak na barokním plesu.

Na jaře smáčela róbní krajky,
každý ráno do noh studila,
večer omílala vyschlé skalky
a další den se zas vrátila.

V létě kropila pošlapanou trávu,
zrzavou smývala z vlasů,
tekla dál, do nedalekého splavu,
neměla konce, žádných zátarasů.

Na podzim sklízela spadané listí,
za stmívání hasila táborové ohně,
to ona nám tu život jistí,
po celý rok, v každé sezóně.

V zimě z ní čistý akord ledu je,
holé větvě do přikrývky zahalí,
na chvíli se zastaví, nepluje,
jsou suchá vápencová úskalí.

Voda je od Boha dar,
je to zázrak vlastně,
co o ní psát dál?
No není vám to jasné?
Autor Jiná, 06.12.2009
Přečteno 457x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

čistá panenská prostá geniální

13.12.2009 23:41:00 | ringomáza

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí