Chci být Slunce

Chci být Slunce

Anotace: krásné, Slunce

Chci být Slunce, stromům koruny rozsvítit,
ráno co ráno ukázat cestu,
do hlubin duší zničených se vcítit
při odlesku z azbestu.

Chci být Slunce, měsícům život dát,
smutnou krajinu červánky polít,
s nezbednými mraky si chci hrát,
sněhové vločky pak celé rozdrolit.

Chci být Slunce, horký žár vlévat do moře,
přitom v tichosti pozorovat celou zemi,
ničit sněhuláky na himalájské hoře
a vyhrávat nad mstivými bouřemi.

Chci být Slunce, rozevřít poupata kočiček,
v mrazech zahřívat prokřehlé prsty,
hvězdičky nakreslit do ztemnělých zorniček,
chci být Slunce, takové, jako jsi ty.
Autor Jiná, 10.12.2009
Přečteno 401x
Tipy 3
Poslední tipující: Zefi, Bíša, enigman
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pojď,zde chrám vezdejší

13.12.2009 23:54:00 | ringomáza

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí