Mezi paneláky

Mezi paneláky

Anotace: Ranní výhled ze školního okna

Slunce zář mou tvář masíruje,
Venku na stříškách sníh se třpytí,
Není to jen sněhu přítomnost, co mě fascinuje,
Vzdorné zůstatky listí, čnící suché kvítí,
To vše ladně kouzlo okamžiku prohlubuje.

Dva smrčky stojící tu mezi paneláky,
Od druhů svých zbloudily,
To už je dávno, rodinu lidé jim zničili,
Teď jsou přístřeškem pro ptáky.

Jsou jak bratři, nejméně padesát let pospolu…
marný boj, kdo dřív dosáhne vrcholu.
A tak rok co rok se koruny jejich předhánějí
o pozici blíže k nebi,
a veverky s vlaštovkami to vždy pozorují…
To by bylo kdyby…
Autor Lyuk, 21.12.2009
Přečteno 337x
Tipy 1
Poslední tipující: little_angel
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí