Nový rok nad parapetem

Nový rok nad parapetem

Anotace: ...

...na Nový rok zase leje
s parapetem hádáme se
o rozdílech mezi
kořenáčem a květináčem
vánoční kaktusy s prošlými květy
vyčítavě civí o zálivku prosíce

ztišením do čerstvého loňska
prohlédly mnou
věrné oči kopretinky
měsíce nazad
kdy vítr mnul si perutě
předzahrádkou pod oknem
květiny volným létem pluly
a stín rámů mřížoval
mezisvětlem

ještě pár veršů zbývá doznít
a vetknout další stránku do desek
pak rozevřít křídla okenic
a pustit cíp mlhy na skok
když mráz kdesi se zlil
z dočtených přání od přátel navlékám šál
jež zahřeje světy kolem srdce
že byl dobrý těžký rok
přelité kytky na parapetu
už ani neposlouchám...
Autor Taog, 01.01.2010
Přečteno 376x
Tipy 15
Poslední tipující: ilona, Dota Slunská, labuť, Psavec, Mbonita, PANGÁSIUS, hanele m., Bíša, Květka Š., hašlerka, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jaktože tu nejsou žádné komentáře? Že by došla slova? Ještě o ní taky musím přemýšlet. d:)

03.01.2010 20:43:00 | Dota Slunská

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí