Ještě jeden den babího léta

Ještě jeden den babího léta

Anotace: Není nad berevnost podzimu

Sbírka: Krásné ztráty a nálezy

Ještě nenadešel čas svlékání stromů,
babí léto rozlousklo si ještě oříšek –
a v sluncem zalitém dni krásných dojmů
plní modř tyrkysová svěžímu vánku dech.

Jen krůpěj rosy spící na vlákně pavučiny
na duhový most paprsek slunce promění
a v očích plachých laní potlačuje stíny
a duším rozervaným nabízí čas ke snění.

Barvami míchanými v rytmu tanga
k zemi tiše první list už v kruzích padá,
a rudé slunce nad oblaky s vůní manga
do polštáře z mechu svou unavenou hlavu skládá.
Autor Ladaro, 10.01.2010
Přečteno 391x
Tipy 5
Poslední tipující: Kapka, hanele m., hašlerka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kdeže babímu létu konec je... :o)

11.01.2010 09:58:00 | hanele m.

krásné verše..ST!

10.01.2010 19:33:00 | hašlerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí