kaplička

kaplička

Anotace: vzpomina na rodné město

„ KAPLIČKA“
V širokém poli malá kaplička stojí
A vůkol vlčích máků jak včely když se rojí.
Daleko,daleko v širý obzor se tyčí
A lehký jarní vánek ji kolem zvonečku fičí.

Hlasitě rozléhá se srdce zvonu hlas-
To den pomalu končí a přichází klekání zas,
Utichá krajina okolo kapličky
Domů se zbíhají snad všechny lidičky.

Utichla krajina,zapadlo slunce
Jen z malého rybníčku ozývá se
Plácání sumce.

Kaplička přikrytá jen noční oblohou,
Snad hvězdy stráží ji,maličkou nebohou.
Stojí tam kaplička pod svitem měsíce,
Stojí a stráží tam dušiček tisíce…
Autor kokyno, 27.01.2010
Přečteno 550x
Tipy 3
Poslední tipující: labuť, Květka Š.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

teta z vesnice postojí u kapličky
pak poklekne a zapálí dvě svíčky...

27.01.2010 10:14:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí