cesta vlakem

cesta vlakem

Anotace: cestu vlakem miluji a takhle ji vnímám...

„CESTA VLAKEM“
Nádraží maličké pyšně tu stojí,
Že jede vlak poznáš,když lidé se tu rojí.
Ten jede do práce,ta do města zase
Jezdí tu denně vždy po stejné trase.

Z dálky už mašinka vesele píská,
Míří si do malé stanice Chřibská,
Sedni si k okýnku atˇ máš dost výhledu,
Očima změř ještě pár tupých pohledů.

Nevnímej výrazy těch lidí cizích,
Všímej si krajiny,lesů
A zvěře na mezích.
Jak krásná je ta naše krajina česká
I ta nejmenší stránˇ je hezká.

Tu bujný hustý les a kolem koleji
Veliký rudý vřes.
Tráva jak hřebenem učesaná,
Snad jen na ní chybí krásná lesní panna.

Na strání za vsí se stádo krav pase,
Telátko zatoulané pastevecký pes
Nahání zase.
Pak zase les a mokřiny tu jsou,
Snad bludičky tu při měsíčku tancujou.

Ach ano-krásná a čarovná je ta naše zem,
Kdo by z ní nebyl okouzlen.
Až příště vlakem cestovat máš,
Nevšímej si tupých výrazů lidí,
Vždyť už je znáš…
Autor kokyno, 27.01.2010
Přečteno 436x
Tipy 7
Poslední tipující: Jiří I.Zahradník, Radek.oslov.Šafárik, Pevya, labuť, Květka Š.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Poetická jízda vlakem

28.01.2010 18:16:00 | Jiří I.Zahradník

Pěkná, připomněla mi, jak jsem jako dítě jezdívala vlakem k babičce a dědovi.

27.01.2010 13:09:00 | Pevya

Při tvé básni mi hlavou běžela
"cesta vlakem z Brna do Žďáru n/Sázavou"
krajinou,mezi lesy,prostě Vysočina.Krása.
St.A nemáš zač děkovat.

27.01.2010 10:21:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí