bouřka

bouřka

Anotace: ******** ******* *******

„BOUŘKA“
Vítr fouká po krajině
Do stromů se opírá,
Každý lístek třepotavý
Teplým vánkem ovívá.

Zlaté slunce schovalo se
Za veliký černý mrak,
Modré nebe obléká si
Starý černý smutný frak.

Neuslyšíš ptáčka zpívat
Všechna zvěř se schovala,
Z dalekého kraje k nám
Se paní bouřka přihnala.

Na zem padá první kapka
Po vodě se odráží,
Přidal vítr na své síle
Větve stromů přeráží.

Letní déšť se přehnal krajem
A suchou zem promáčel,
Ustal vítr,slunce vyšlo
Zas je slyšet bzukot včel…
Autor kokyno, 03.02.2010
Přečteno 553x
Tipy 6
Poslední tipující: Psavec, CORONATION, Květka Š., labuť
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Už aby tu jaro bylo.

03.02.2010 21:38:00 | Psavec

..jaro přijde,snad tak jak má

03.02.2010 10:34:00 | Květka Š.

já...chci...jaróóóóóóóóó...klidně i z bouřkou

03.02.2010 09:45:00 | Jiří I.Zahradník

Milá, voňavá po jaru... už aby tu bylo...

03.02.2010 09:19:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí