Barva

Barva

Anotace: Toto je básnička o barve a o ročním období..

Jen jedna barva je hezká nejvíce
řadí se podle měsíce.
Nemám radši barvu jinou,
než tu krásnou bílou.

A vlastně ne modrá,
je hezká velice .
Je to barva velmi dobrá
i ona se řadí podle měsíce.

Oranžová se hodí k létu,
No ano ta jediná se má k světu!
Rozzáří celou uličku,
a napoví hodně sluníčku.

A ještě přeci barvy jsou,
ať se nám tady přednesou!
Bez nich by tu nebyly stromy,
a bez stromů by nebyl svět,
který chce barev tolik hned!

Růžová umí zázraky,
které ti hlavu popletou.
Inu zahleď se na nebe ,na mraky,
ty tě jistě nespletou.

Červená je barva lásky,
ukáže cestu tvému srdci.
ta umí ti nežně pohladit vlásky,
pak zahrne tě vůně lenu.

No jistě jaro je přece tady,
a zelená se k němu hodí.
Teď na jaře je každý mladý,
a nikdo se doma nenudí.

Hnědý kůň žene se po louce,
i on má nějakou barvu!
Brzy však po dním zem se bude podobat mouce,
ale nechte čas ještě podzimu.

Žluté slunce kouká se na zemi,
a paprskem dohlédne všude.
Bez sluníčka života není,
však po zimě zase bude.

Já vím ,že tato barva je smutná pro všechny,
je to barva co stále něco hledá.
co rozdává neplechy,
ona si s tím pokoj nedá,
vždyť je to barva černá.

A barev je na světě hodně,
ale nám už čas dochází.
tak mějte se moc pěkně,
barvičky už odchází.
Autor papule, 11.02.2010
Přečteno 631x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí