Nekonečná

Nekonečná

Anotace: o Šumavě

Na podzimních Hamrech

potkal jsem své svědomí

třáslo se a bylo mu zima

listy padaly

až dopadly

vzduch těkal

běhal jak potok

z kopce na kopec

z hory na horu

po cestách

já se otočil

a spatřil jsem Tebe

šumavská estrádo

přiznávám

svedla jsi mne

chci se v Tobě

ztratit docela



Vlasy Ti vlály

a pak se smály

jak ovečky

co procitly z blouznění

jak zvoničky na farách

co ohlásily nový den

jak Ty

těma svýma očima

Stromy se ke mně nakláněly

a chtěly

abych naslouchal

barevnému šumění

jak bílý konipas

co ustlal si

pod nebeským čepcem



Ze zobáčku do zobáčku

tak jak v životě

tak jak v lodi

co se kolébá

zvážil jsem sám sebe

bez těla

bez duše

poletoval jsem nad jezery

chytal páru

v beztíži se převracel

oči byly mdlé

Byla jsi tak blízko

a to mne hřálo.
Autor Martin Kredba, 01.03.2010
Přečteno 332x
Tipy 3
Poslední tipující: Lea Aura, Květka Š., modrá...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná báseň o Šumavě...

01.03.2010 10:22:00 | Květka Š.

Ach,Šumavo,jak jsi krásná...!
Pěkné!

01.03.2010 09:02:00 | modrá...

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí