Sova

Sova

Anotace: je to o ženě a o sově co se stali přáteli

Sbírka: Básně Gabrieli Prokové

V noci lidé po širákem seděli ,
někteří z nich si ve stanech spokojeně spali.
Když se jedna žena ohlédla,
uviděla jak sova na stromě houkala.

Otočila se zpátky k žhnoucímu ohni ,
který tak krásně ladil s táborskými písněmi.
Vzala si lucernu se svíčkou ,
a šla za tou malou sovičkou.

Sovička letěla přímo nad ní ,
až ji zavedla na kopec ladný.
Žena s otevřenými ústy na měsíc v úplňku hleděla,
sovička jí na rameni seděla.

Výhled na hvězdy byl překrásný,
a žena si přála aby ty hvězdy v temné noci nikdy nezhasli.Když žena celá zasněná se vracela zpátky do tábora,tak na sovičku nikdy zapomenout nechtěla.
Autor zabkagabka, 14.03.2010
Přečteno 274x
Tipy 1
Poslední tipující: Sladkalu
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké básnění o přírodě...líbí

24.01.2011 16:51:00 | Sladkalu

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí